Current vacancies

Current vacancies

Share
Udadvendt Kundesupporter
Til Nordania Leasing
Recruitment Id:21311
Drømmer du om at hjælpe og vejlede vores privat- og erhvervskunder, når de har spørgsmål til deres leasingaftaler og købekontrakter, og samtidig levere excellent kundeservice? Er teamarbejde vigtigere end personlige succeser? Hvis ja, så kan det være dig, vi leder efter til vores kundelinje.

Nordanialinjen - en del af Kundeservice
Vi holder til i flotte omgivelser i Birkerød, hvor du bliver en del af et uformelt miljø med ca. 200 kolleger. Nordania Leasing er en del af Danske Bank og Danmarks førende virksomhed indenfor leasing til erhvervslivet og private. I Nordanialinjen vil du få 15 engagerede og glade kolleger med styr på god kundeservice, i en til tider hektisk hverdag. Teamet er en vigtig partner i samarbejdet på tværs af afdelingerne i Nordania Leasing, så gode samarbejdsevner er vigtige.

Varierende opgaver med kunden i centrum
Arbejdsdagen er travl og varieret med en hovedvægt på support af vores kunder. Foruden dette, vil der være administrative opgaver, som skal håndteres og følges op på løbende. Eksempler på opgaver kan således være:
  • Besvare telefonopkald fra kunder – både erhverv og private
  • Svare indkomne mails fra kunder
  • Ændringer af kontrakter
  • Opfølgning på levering og aflevering af biler
  • Opgaveløsning og deltagelse i mindre projekter på tværs af afdelinger

Du er relationsskabende og værdsætter samarbejde
På det personlige plan har du et stort ønske om, at gøre en forskel i samarbejdet med både kunder og kolleger. Du vægter faglighed og kvalitet højt, og motiveres af samarbejde og resultater opnået i fællesskab. Du er positiv både i telefonen samt i omgangen med dine kollegaer, og sætter en ære i at være omhyggelig i opgaveløsningen. Foruden dette har du kunden i centrum, både i dialogen og i det opfølgende arbejde.

Vi har fokus på løbende forbedringer og ser det som helt naturligt, at du bidrager med forslag og idéer, der giver værdi til vores kunder og gør hverdagen nemmere for dine kolleger. Med udgangspunkt i vores værdier, hvor kvalitet, samarbejde og agilitet er i fokus, går vi efter at give vores kunde den bedste kundeoplevelse. Derfor er det vigtigt, at du kan møde hver eneste kunde i øjenhøjde, med indsigt og tålmodighed. Du kan forklare finansielle begreber og beregne kontraktændringer, så kunderne føler sig trygge og i gode hænder.

Erfaring med telefonbetjening og basal indsigt i finansiering
Du har måske kendskab til finansiering og evt. leasing fra en lignende stilling. Du kender gerne til leasing- og lånefinansiering og har solid erfaring med telefonbetjening. Du har gode kommunikationsevner, hvor du taler og skriver flydende dansk, og også gerne tager en dialog på engelsk. Endvidere har du flair for tal og it.

Stillingen er på 37 timer og arbejdstiden tilrettelægges inden for vores åbningstid, som er fra kl. 8.00 til kl. 16.30 på hverdage.

Har du spørgsmål til arbejdsopgaverne, er du velkommen til at ringe til Kundeservicechef Anne Kaae Larsen på tlf.  45 14 78 09.

Vi ser frem til at modtage din ansøgning og afholder løbende samtaler. Send derfor hellere din ansøgning i dag end i morgen.
Send ansøgning og CV online senest den 31-03-2019.

Nordania Leasing er en del af Danske Bank – en førende nordeuropæisk bank med en stærk ambition for fremtiden: At blive anerkendt som den mest betroede finansielle partner ved at sætte nye standarder for finansielle services. Danske Bank har hovedsæde i København og har 19.000 medarbejdere fordelt på 15 lande.
Contact

Want to know more?


 

Send questions about specific jobs to the manager indicated in the job.

Send other questions

Meet us on

 

 

Other Career sections


Danica PensionNordania LeasingRealkredit DanmarkDanske Bank in SwedenDanske Bank in NorwayDanske Bank in FinlandDanske Bank in Northern Ireland