Current vacancies

Current vacancies

Share
Leder i Customer Advice,
Retail Banking, Trondheim
Recruitment Id:22723
Har du lyst til å bli med på vår vekstreise som Leder i Customer Advice i Trondheim?

Danske Bank har som ambisjon å være en ledende aktør i Norden. Trondheim er et av bankens satsningsområder i Norge. Her har vi flere velfungerende team innen Retail Banking som har hatt stor vekst og vi har ønsker om å vokse ytterligere. I Søndre gate styrker vi nå organisasjonen med ytterligere ett team, og vi søker nå en engasjerende leder for dette teamet. Er du den vi leter etter?

Som Leder i Customer Advice vil du være ansvarlig for at kontoret når sine ambisiøse målsettinger og for å skape resultater gjennom dine medarbeidere. Som en rådgivningsenhet er hovedoppgaven å gi verdiskapende rådgivning til kunder i Danske Bank, om det er fysiske møter på kontoret, via telefon eller nettmøter. Du vil få ansvar for å videreutvikle en prestasjonskultur som kjennetegnes av både høy kundetilfredshet og medarbeidertilfredshet. Det er viktig at du har fokus på kvalitet i forretningen og helhetlig rådgivning ovenfor våre nye og eksisterende kunder. Du jobber strategisk for å opprettholde og videreutvikle vårt omdømme i markedet. Høy kundetilfredshet og medarbeidertilfredshet er viktige mål i ditt arbeid, og du er alltid en god ambassadør både i og utenfor banken.

Vår nye leder er glad i mennesker, opptatt av relasjoner og evner å se det lille ekstra som kreves for å motivere og engasjere sine medarbeidere. For å kunne lykkes i rollen har du høyere økonomisk utdannelse og du har tatt autorisasjonen som autorisert finansiell rådgiver. Du har relevant ledererfaring, samt praktisk erfaring fra bank og finans. God lokalkunnskap og et (stort)nettverk vil være et godt fundament for å lykkes i stillingen. Du er en aktiv bidragsyter i ledergruppen og andre vil kunne beskrive deg som profesjonell, åpen og engasjert. I hverdagen er du en tydelig leder som utøver ledelse gjennom å være en god rollemodell. Du er opptatt av å opprettholde vårt gode omdømme og vil bidra til å videreutvikle en kultur som oppfordrer til kunnskapsdeling.

Det er viktig at du liker å ta kundens ståsted, evner å kommunisere godt med dine medarbeidere, og har tydelig gjennomføringskraft. Du er uredd og tør utfordre for at vi sammen skal gi kundene bedre løsninger. Å brenne for å bygge et velfungerende team og etterstrebe å lede i tråd med Danske Banks ledermodell er essensielt. Ditt engasjement vil bidra til å skape en attraktiv arbeidsplass som tiltrekker seg, utvikler og beholder motiverte og kompetente medarbeidere i avdelingen. Din tillitvekkende atferd og evne til å levere resultater vil bidra til din suksess gjennom at vi får mer fornøyde kunder.

Stillingen krever autorisasjon som finansiell rådgiver (AFR) og kredittautorisasjon.

Vi tilbyr
Du blir en del av et offensivt, energisk og gjennomføringskraftig miljø med et genuint ønske om at kundene skal gjøre riktige valg for sin økonomi. Dette gjøres blant annet ved å gi kunden økt kunnskap om muligheter og skape trygghet for egen økonomi gjennom å gjøre viktige økonomiske beslutninger enkle. Du vil få gode muligheter til personlig og faglig utvikling i en rolle med mye ansvar, interessante kunder og allsidige utfordringer.

Interessert?
Har du spørsmål kan du kontakte Regional Head of Customer Advice, Beate Hulaas Grøseth, på telefon 920 20 014.

Ansettelse i stillingen forutsetter godkjent bakgrunnssjekk, inkludert gyldig politiattest og kredittsjekk.

Send søknad og CV senest 22.09.2019.

Danske Bank er en nordisk bank med sterke lokale røtter og med broer til resten av verden. I over 145 år har vi hjulpet mennesker og virksomheter i Norden med å realisere sine ambisjoner. Danske Bank har mer enn 19 000 ansatte i 16 land verden over, og vi betjener 3,4 millioner privatkunder, bedriftskunder og institusjonelle kunder. I tillegg til banktjenester tilbyr vi også livsforsikring og pensjon, boliglån, formueforvaltning, eiendoms- og leasingtjenester.
Contact

Want to know more?


 

Send questions about specific jobs to the manager indicated in the job.

Send other questions

Meet us on

 

 

Other Career sections


Danica PensionNordania LeasingRealkredit DanmarkDanske Bank in SwedenDanske Bank in NorwayDanske Bank in FinlandDanske Bank in Northern Ireland